Aqiqah & Qurban
DI TANAH SUCI Mekah

RM499

Play Video


BUKTI : Video Dengan Sebutan Nama

"DIPERCAYAI LEBIH
25,000 PELANGGAN"

google review
AqiqahCentre.com
5.0
Based on 2036 reviews
Roslim Roslim
Roslim Roslim
21:36 06 May 21
Saya sangat berpuas hati dengan cara aqiqah dijalankan. Serta bayaran nya juga sangat berpatutan dan berbaloi. Terima kasih AqiqahCentre.com kerana memudahkan urusan kami yg ingin melakukan aqiqah... pada musim Covid ini 😁read more
Mohd Nazirul Hafiz Harun
Mohd Nazirul Hafiz Harun
21:31 06 May 21
Alhamdulillah. Selesai majlis aqiqah yang dibuat . Diberi video yang jelas . Dan dapat souvenir dari aqiqahcentre . In shaa Allah akan buat lagi akan datang . Totally recommended... 👍👍👍👍👍read more
emilina Ibrahim
emilina Ibrahim
20:44 06 May 21
Terima Kasih atas perkhidmatan aqiqahcentre.com🥰 Pantas & sangat boleh dipercayai!
Jack Adzil
Jack Adzil
16:52 06 May 21
Alhamdulillah... tercapai jg niat mahu aqiqah ank di tanah suci... di bulan yg mulia ini...
Ahmad Mohamed
Ahmad Mohamed
15:30 06 May 21
Alhamdulillah memang terbaik 👍👍👍👍👍
nur musawirah Sebi
nur musawirah Sebi
15:12 06 May 21
Alhamdulillah servis aqiqah terbaik, jimat masa dan urusan sgt mudah. Video aqiqah juga jelas dan sijil kayu yang premium. Terima kasih aqiqah centre. Semoga Allah tambah rezeki kalian untuk bantu... lebih ramai lagi pelanggan. Dan semoga juga amalan kita berkat, diredhai Allah dan penerima daging juga dapat makanan halal berkhasiat.read more
Fairdaus J
Fairdaus J
15:01 06 May 21
Trustworthy service perform by them.Excellent and affoardable aqiqah service
zullkefli ariffin
zullkefli ariffin
14:04 06 May 21
Alhamdullilah due Mco covid 19 we hv opportunity to perform aqiqah...tq very much to Aqiqah Centre
Affenddy Awang Anak
Affenddy Awang Anak
09:45 06 May 21
Alhamdulillah... Everything done as planned. Very responsive, professional and trusted.. keep it up for our Ummah.. Jazakallahu Khairan
phebe 5980
phebe 5980
16:04 05 May 21
Alhamdulillah tertunai sudah akikah anak lelaki sya _Aadam Muhammad Nawfal pada 16.4.2021(Jumaat ) 4 Ramadan dengan berkat Usaha Akikah Centre.Semoga ibadah ini diterima Allah SWT.Sy mendaftar pd... 30.3.2021 dan menetapkan tarikh yg Sy pilih dan di hari akikah pihak Akikah centre menghantar msg memaklumkan akikah akan di buat pada hari tersebut dan setelah selesai juga Sy mendapat msg yg penyembelihan telah pun dilakukan.sehari lepas tu Sy dpt video sebagai bukti dan Alhamdulillah sijil dihantar dlm masa 2 minggu dan selang beberapa hari sya terima sebungkus kurma yang berkualiti.Terima kasih Akikah centre.Semoga Allah SWT permudahkan urusan dan amalan di terima dan semestinya Sy akan memperkenalkan aqiqah center kepada keluarga dan kenalan lain.🤲🏻🤲🏻🤲🏻😘😘😘👍🏻👍🏻👍🏻read more
Dalila Suhaimi
Dalila Suhaimi
14:10 05 May 21
Alhamdulillah tertunai sudah akikah anak lelaki kembar kami Danyal Syahir & Dayyin Syamil pada 17 Ramadhan 1442 iaitu Hari Nuzul Quran. Terima kasih kepada Aqiqah Centre kerana menjadi pemudahcara... untuk ibu ayah melaksanakan ibadah akikah buat anak-anak tercinta dalam keadaan pandemik ini. Lega rasanya apabila selesai menunaikan tanggungjawab yang telah lama terpaksa ditangguhkan kerana kekangan untuk mengadakan majlis akikah pada tahun 2020 dan 2021. Kami telah mendaftar pada 14 April 2021 dan memilih tarikh Nuzul Quran untuk menyempurnakan ibadah akikah dan Aqiqah Centre juga telah membantu menyempurnakan pada tarikh yang dipilih. Video akikah pula telah dihantar pada keesokan hari dan kami sangat berpuas hati dengan video dan sebutan nama yang jelas. Kami berterima kasih kepada team Aqiqah Centre dan sangat mencadangkan ibu ayah di luar sana untuk menggunakan khidmat Aqiqah Centre. Alhamdulillah.read more
Radiah Aizuddin
Radiah Aizuddin
13:58 05 May 21
Alhamdulillah.. Aqiqah anak saya telah selamat disempurnakan oleh aqiqah centre.. Video penyembelihan dan sijil telah saya terima sebagai bukti aqiqah tersebut telah dilaksanakan. Alhamdulillah.... Syukur sangat.😇🤩read more
Siti Mariam
Siti Mariam
02:16 05 May 21
Alhamdulillah....saya berasa bersyukur dan berasa lega...dpat melaksana aqiqah untuk anak lelaki saya iaitu muhammad khairul adnan bin muhamad ufwan.....melalaui aqiqahcentre.com...dan aqiqah... penyebelihan kambing di laksanakan dan dibuat di mekah rumah allah s.w.t...tmpat yg suci....dan terima kasih kepada sepupu saya yg telah memberitahu tentang aqiqahcentre.com ini...dan terima kasih jgk kepada ustaz musa dan maya yg telah membantu saya laksanakan aqiqah ini untuk anak saya...terima kasih banyak2 aqiqahcentre.com..read more
Muhamad Ros Azmir
Muhamad Ros Azmir
00:37 05 May 21
Proses memohon, pembayaran hingga ke pemakluman kepada pengguna mengenai sembelihan amat berjalan lancar. Cuma pemilihan kambing yang sesuai utk sembelihan secara atas talian tidak dpt ditentukan.... Anyway alhamdulillah selesairead more
Fad 3078
Fad 3078
18:24 04 May 21
Aqiqahcentre.com. Proses mudah dan dipercayai. Ada maklum balas dan pemberitahuan bila aqiqah dilakukan. Video juga disertakan. Sijil pula menyusul. Saya berpuas hati dan bersyukur adanya khidmat... seperti ini. Terima kasih pihak aqiqahcentre.com 🙂👍👍👍read more
Ayiem Zainudin
Ayiem Zainudin
14:38 04 May 21
Alhamdulillah. Sangat mudah untuk buat aqiqah bersama AqiqahCentre.com. Thorbaek. Highly recommended. Terima kasih AqiqahCentre.com
Nawawi Manan
Nawawi Manan
13:54 04 May 21
Alhamdulillah.. dah selesai. Cepat ,pantas dan boleh dipercayai.. terima kasih.
Dyg Morishima
Dyg Morishima
12:11 04 May 21
Assalamualaikum.. Alhamdulillah 🤲 syukur kpda Allah di bulan mulia ini saya di berikan rezeki dpt menyempurnakan Aqiqah untuk anak perempuan dan anak lelaki kami pada 29.04.2021 melalui... perkhidmatan Aqiqah centre. Terima kasih banyak semoga Allah menerima amal ibadah ini dan kita semua beroleh ganjaran pahala dari-NYA.Terbaik 👍👍👍 AkikahCentre beri layanan baik dan cepat kmi amat berpuas hati.read more
Fazlina Yusof
Fazlina Yusof
12:10 04 May 21
Alhamdulilah..setiap apa yg kita niat kita doa dimakbulkan Allah SWT. Lama saya berniat nak aqiqah anak2 saya. Hari2 saya buka IG dan melihat aqiqahcentre.com. Menguatkan semangat saya utk menyimpan... utk aqiqahkan anak2 saya. Alhamdulilah di bulan ramadhan yg mulia ini Allah lapangkan sgl urusan saya utk membuat aqiqah 2 org anak perempuan saya. Allah makbulkan. Setiap kali melihat IG aqiqahcentre.com setiap kali itulah saya berdoa dan berniat semoga Allah kurniakan saya rezeki yg luas dan berkat utk saya aqiqahkan anak2. Saudari Maya menguruskan dgn baik, cekap dan pantas. Sebak bila dpt kiriman video dan sebutan nama anak2 saya. InsyaAllah saya akan berusaha dan sentiasa berdoa supaya ada rezeki utk giliran anak lelaki saya pula. Syukur dan terima kasih utk aqiqahcentre.comread more
Sipsi wie
Sipsi wie
11:10 04 May 21
Urusan yang sangat lancar dan sistematik dari mula hingga akhir. Sangat2 berpuas hati dan saya sangat sarankan agar anda mencuba khidmat Aqiqah Centre ini..saya bagi 100 marks.
mohd hamizan
mohd hamizan
10:45 04 May 21
Alhamdulillah. Fast and trusted. 👍👍
Hana Cm
Hana Cm
10:35 04 May 21
Alhamdulillah syukur segalanya selamat....saya dapat tarikh yg sy nak...segala pertanyaan dijawab dgn segera....segala maklumat lengkap...sy pasti akan rekemen kt kwn2 lain...tima kasih sgt2 warga... aqiqahcentre...🥰🥰read more
Nurfatihah Sharuddin
Nurfatihah Sharuddin
10:32 04 May 21
first thank you to aqiqah centre kerana telah memudahkan aqiqah anak saya sepanjang pkp ini mudah dan amat puas hati kerana pantas dan rakaman clear...😍😍😍
BROJIEM SHARE
BROJIEM SHARE
10:30 04 May 21
Perkhidmatan yang sgt memuaskan..harga berpatutan.. recommended..
Azuar Mat Nor
Azuar Mat Nor
10:28 04 May 21
Alhamdulillah,sangat senang berurusan,cepat,mudah dan dipercayai...
nurul sakhila
nurul sakhila
10:11 04 May 21
Alhamdulillah semua sgt mudah dan cepat.. bersyukur sgt dgn aqiqah centre nie sbb memudahkan kami dlm urusan aqiqah terutama pd musim covid 19 nie..
Ain Zul
Ain Zul
09:58 04 May 21
Alhamdulillah...sempurna sudah aqiqah anak lelaki kami. Terima kasih aqiqahcentre kerna sudi menyempurnakannya sempena hari ke7 kelahiran.
Lantoy Azlan
Lantoy Azlan
09:31 04 May 21
Perkhidmatan terbaek dan senang berurusan.. T. Kasih Aqiqah centre..
nbad othman
nbad othman
06:34 04 May 21
Alhamdulillah..thank you very much aqiqahcentre to ease the procedure. Very fast response. Highly recommended.
mohd izuan
mohd izuan
06:23 04 May 21
Alhamdulillah,selesai sudah aqiqah anak sy yg no 4,sng,mudah dan cepat pengurusan melalui aqiqahcentre.
Sufri Nizam
Sufri Nizam
06:12 04 May 21
I came across this ad from instagram.Really wanted to perform aqiqah for my son in Mekah during the blessed month of Ramadhan. Alhamdulillah ive done this through aqiqahcentre.com.. super... fast,efficient and most importantly worry free. May Allah accept our ibadah inshaAllah aminnnread more
hazwan hasbullah
hazwan hasbullah
05:21 04 May 21
Assalamualaikum Salam 21 Ramadhan 1442H.. Alhamdulillah pada hari ni saya diberi kesempatan untuk menulis review mengenai aqiqahcentre.com ini.. Saya mengucapkan ribuan terima kasih diatas servis... perkhidmatan yang ditawarkan oleh pihak aqiqahcentre.com ini, bagi saya aqiqahcentre.com telah memudahkan urusan saya dimusim Pandemik Covid19 ini, umum kita tahu agak sukar untuk melaksanakan kenduri atau majlis aqiqah dimusim covid19 ini, akhirnya saya dapat tahu yang pihak aqiqahcentre.com boleh melaksanakan ibadah penyembelihan aqiqah di Mekah bersertakan dengan video rakaman yang dibawa dari sana.. Alhamdulillah saya telah terima video ini dalam beberapa minggu yang lepas.. Pada hari ini saya telah terima sijil kayu yang tertera nama puteri saya Nur Humaira Syaheera.. Sekali saya ucapkan berbanyak banyak terima kasih kepada pihak aqiqahcentre.com ini. Insyaallah jika saya ada lagi rezeki anak saya akan terus memilih servis perkhidmatan dari pihak ini. Sekian wassalamread more
Zaulen Ismail
Zaulen Ismail
04:35 04 May 21
Saya sangat berpuas hati dengan perkhidmatan dari syarikat ini. Proses pendaftaran dan pembayaran sangat mudah. InshaaAllah tahun depan saya akan menggunakan perkhidmatan ini lagi.
DR. MAZLINA PATI KHAN
DR. MAZLINA PATI KHAN
02:43 04 May 21
Its a five star services. Very recommended for aqiqah. Fast response and trustful.
Mohd Yazid
Mohd Yazid
23:12 03 May 21
Terima kasih Aqiqahcentre. Com, memudahkan saya menguruskan aqiqah anak saya yang lama tertangguh, lagi2 dlm situasi covid Yg sedang melanda. Terbaik.
Renny Basri
Renny Basri
22:51 03 May 21
Alhamdulillah.. mudah dan cepat pengurusan
firdaus daud
firdaus daud
21:34 03 May 21
Alhamdullilah...mudah berurusan..
lanz lanz
lanz lanz
21:29 03 May 21
Terima kasih menyediakan perkhidmatan dan pengurusan aqiqah yang terbaik.
Fareez Mohamad
Fareez Mohamad
16:52 03 May 21
Perkhidmatan aqiqah yang terbaik dan dipercayai. Semua urusan berjalan dengan lancar, Alhamdulillah. Terima kasih pihak aqiqah centre memudahkan ibadah aqiqah anak kami.
Nuraini Malek
Nuraini Malek
16:45 03 May 21
Alhamdulillah, segala urusan aqiqah anak dibpermudahkan oleh aqiqahcenter.. Terima kasih kerana permudahkan urusan kami. Segala urusan aqiqah sgt cepat.
s s.noorein
s s.noorein
16:15 03 May 21
Alhamdulillah..selesai urusan aqiqah untuk anak lelaki saya. Terima kasih Aqiqah Centre kerana menunaikan hajat saya dan memudahkan urusan kami sekeluarga.
Zaman Huri
Zaman Huri
15:45 03 May 21
Ter baik perlaksaan proses dilaksaan... Permudahkan urusan Dan harga berpatutan
arman daniel
arman daniel
15:45 03 May 21
Sememangnya saya sekeluarga rasa sungguh bersyukur dan berterima kasih pada team aqiqah.com kerana telah menunaikan hasrat saya untuk melaksanakan aqiqah di Mekah bagi anak lelaki says dengan bantuan... dan khidmat yang diberikan. Rasa teramat syahdu apabila melihat video penyembelihan kambing berserta akad niat aqiqah dengan memaparkan nama anak saya dibaca oleh orang Arab disana.Saya mengesyorkan kepada sesiapa juga yang ingin berbuat demikian bersama team aqiqah.com.Syukur alhamdulillah!read more
metallist 90
metallist 90
15:37 03 May 21
alhamdulillah. aqiqah centre memudahkn segala urusan sy. terbaik. insyaallah. cahaya mata ke 2 akan sy gunakan khidmat aqiqah centre.
Akrm YH
Akrm YH
14:46 03 May 21
Cepat & mudah urusan aqiqah dengan aqiqahcentre. Alhamdulillah
Nurul Fakhira Muhammad Khalid
Nurul Fakhira Muhammad Khalid
12:20 03 May 21
Aqiqah anak di AqiqahCentre secara online mudah dan cepat. Urusan aqiqah anak kedua telah selesai. Terima kasih AqiqahCentre.
Wardah Hanim Majid
Wardah Hanim Majid
10:21 03 May 21
Terima kasih ..ini kali ke 3 saya buat .senang berurusan n cepat.
Tv Nizamasjuni
Tv Nizamasjuni
10:12 03 May 21
DiyakiniINSYALLAH 💚💛
Shukri Mohd Hashim
Shukri Mohd Hashim
07:57 03 May 21
Masya Allah, sangat berpuas hati apabila melihat video nama anak disebut semasa proses sembelihan dilaksanakan di Mekah.. Semoga amalan ini diterima Allah Subhanahuwataala.. Aamiin.. Terima kasih... AqiqahCenter kerana menjayakan ibadah ini dengan nilai yang berpatutan.read more
SaMan 85
SaMan 85
07:22 03 May 21
Kalau tahu dari dulu lagi dah aqiqah kan anak ..tq @aqiqahcentre.com memudahkan kerja2 aqiqah anak saya. Dan yg paling penting tepat,pantas, dan jujur.. terbaikkk
Suhaimi Hj Sulaiman
Suhaimi Hj Sulaiman
06:52 03 May 21
Alhamdulillah terima kasih aqiqahcentre mempermudah urusan aqiqah cucu saya dengan telus dan amanah, servis amat cemerlang. Tahniah
Azalizan 84
Azalizan 84
06:43 03 May 21
Alhamdulillah.. Best service.. Fast n efficient..
Mohd Shafizal
Mohd Shafizal
06:42 03 May 21
Alhamdulillah..aqiqah anak saya dah selamat dilakukan..terima kasih Aqiqahcenter..semua urusan mudah and selesai lebih awal dari tarikh yg dijanjikan.
nursyafiqkah syafiqkah
nursyafiqkah syafiqkah
04:19 03 May 21
Memudahkan kerja.dan dipercayai..cepat serta layan yang pantas.
hasnidar aris
hasnidar aris
04:19 03 May 21
Sangat mudah dan cepat, terima kasih
Liyana Nazri
Liyana Nazri
00:25 03 May 21
Sangat senang urusan dengan team aqiqah centre. Murah juga urusan pada hari ke 14 kelahiran bayi. Alhamdulillah
Jemah Ally
Jemah Ally
16:12 02 May 21
Alhamdulillah.. selesai sudah aqiqah puteri kedua kami🤲🏻 pd 30/4/2021 mnggunakan khidmat Aqiqahcentre.. semua berjalan lancar & mereka menjalankan tugas dgn... baik💪🏻💪🏻read more
Next Reviews

MENANGI

TELEKUNG SITI KHADIJAH
SETIAP MINGGU!

Tag & ceritakan pengalaman anda menggunakan Aqiqah Centre di
Facebook atau Instagram anda.

look Aqiqah Centre 2-10-min

SIJIL KAYU

UNTUK SETIAP PESERTA

3 LANGKAH PENYERTAAN

1. Isi maklumat peserta dan alamat penghantaran sijil. Seterusnya buat bayaran melalui sistem bayaran online banking yang kami sediakan.

2. Ibadah aqiqah dibuat pada setiap hari (Isnin-Ahad).

3. Video akan dihantar selepas 2 hari berkerja dari hari sembelihan dan sijil dalam 3 minggu.

Dijangka akan ada kelewatan penghantaran di pihak
courier sepanjang PKP.

PERBEZAAN AQIQAHCENTRE
DENGAN YANG LAIN

Mudah & murah bagi yang mempunyai kekangan masa & wang.

Dilaksanakan di Mekah dan diagihkan dengan baik kepada fakir miskin.

Percuma sijil ukiran kayu bernilai RM50 sebagai cenderahati.

Video beserta sebutan nama anak anda.*Khas aqiqah sahaja.

SOAL JAWAB

Team Aqiqah Centre di Mekah adalah warga Saudi.

Jadi alhamdulillah, semua urusan tidak terkesan dengan hal ini. Hanya jadual ibadah aqiqah/qurban sahaja dikurangkan setiap bulan.

Kita ambil maklum bahawa aqiqah di kawasan sendiri lebih afdal.

Namun ini adalah alternatif kami untuk mereka yang nak buat aqiqah juga tetapi mempunyai pelbagai kekangan

Hukumnya harus.

Aqiqah yang terbaik adalah yang dibuat sendiri, dilihat depan mata, dimasak dan dijamu pada orang ramai.

Tapi ada yang tak mampu atas sebab kos, masa, dan keadaan tak sesuai seperti covid sekarang.

Jadi bila tak mampu buat semua, jangan pula tinggalkan semua.

Kepercayaan dan Amanah! Kami berpegang kepada dua perkara ini sahaja.

Tanpa kepercayaan dari pelanggan-pelanggan kami sebelum ini, kami tidak mampu bertahan mengurus amanah ibadah selama ini.

Kami beroperasi di Malaysian Global Innovation & Creativity Centre (MaGIC), Cyberjaya.

Jika mahu bertemu pegawai jualan kami, boleh hubungi kami untuk tetapkan tarikh dan masa pertemuan.

Pada bila-bila masa sahaja!

Ibadah Aqiqah dilaksanakan setiap hari. Bagi setiap pendaftaran baru, sembelihan akan dilaksanakan dalam 1-3 hari dari tarikh pendaftaran.

Bagi anda yang ingin mengejar sunnah kelahiran hari ke-7, insyallah kami akan penuhi hajat anda.

Boleh hubungi

1. Ustaz Musa, +6010-8400 803 (Call/Whatsapp)
2. Ustazah Laila, +6018-353 4803 (Call/Whatsapp)

SERTAI AQIQAHCENTRE

“Sesiapa yang dikurniakan anak dan ingin melakukan ibadat untuknya, maka lakukanlah ibadah aqiqah bagi anak lelaki dua ekor kambing dan bagi anak perempuan pula seekor kambing.”-Riwayat Abu Daud (2842)

HUBUNGI

Isnin-Jumaat
(Selain cuti Umum)
9:30 am- 3:30 pm

Hotline :
010-8400803

018-3534803

ALAMAT

AC AGROTECH SDN BHD (1366280-T)

Malaysian Global Innovation & Creativity Centre (MaGiC)

Blok 3730, Persiaran APEC
63000 Cyberjaya
Selangor Darul Ehsan